Wel of niet investeren in cryptovaluta?

Je hebt vast wel eens gehoord van de Bitcoin. Misschien heb je erover gehoord op het nieuws of wellicht heeft jouw buurman wel geïnvesteerd in bitcoins. De bitcoin hype is intussen wel een beetje voorbij, maar toch investeren nog veel mensen in de digitale munten. Moet jij nu ook investeren of is dit niet zo verstandig? Wij leggen je uit waarom jij wel of niet moet investeren in het elektronische geld.

Wat zijn cryptovaluta?

Maar wat zijn die cryptovaluta nou eigenlijk? Cryptovaluta zijn een vorm van elektronisch geld. Je kunt het niet vasthouden en dus ook niet in je portemonnee stoppen. Het zijn dus geen briefjes van 10 of 20, maar het is digitaal geld. Dit digitale geld staat niet op de bank, maar is geheel in het bezit van de eigenaar. Als je bitcoins, ethereum of ripple hebt gekocht dan doe je dit in een digitale wallet. Als je iets online wilt kopen zoals een tv of boodschappen kan je dit gewoon doen met de cryptovaluta. Maar je kunt de digitale munten ook gewoon in je digitale portemonnee laten zitten en wachten totdat deze meer waard worden.

Waarom wel investeren?

Met cryptovaluta kun je gemakkelijk betalen. Er zitten geen grenzen en je kunt dus geld overmaken naar iedereen over de hele wereld. De ander ontvangt dit geld dan binnen enkele seconden en hoeft geen dagen te wachten. Met cryptovaluta kun je dus gemakkelijk betalen, maar de meeste goede verhalen gaan over de mensen die de munten in hun portemonnee hebben laten zitten en daar veel geld mee hebben verdiend. De waarde van de munten ligt geheel aan vraag en aanbod. Als er veel vraag is, maar weinig aanbod gaat de waarde van de munt omhoog en andersom.

Of toch niet investeren?

Het investeren in cryptovaluta biedt je veel voordelen. Je kunt namelijk veel geld verdienen met de munten, maar er zitten toch ook wel een aantal risico’s aan waar je rekening mee moet houden.

 

  • Groot risico

 

Investeren in cryptovaluta is nog altijd een risico. Je weet maar nooit wat de markt gaat doen en je kunt dan ook zomaar verlies maken. Houd er dus rekening mee dat de waarde van een digitale munt opeens kan pieken, maar een dag erna ook weer kan instorten.

 

  • Gevoelig voor hackers

 

Op het internet zijn veel hackers actief, zo ook bij de cryptovaluta markt. Je online portemonnee kan dan ook worden gehackt en dan verlies je al je online geld.

 

  • Ongereguleerd

 

Cryptovaluta worden niet gereguleerd door een bank of overheid. Dit kan heel erg fijn zijn, omdat je dan alle vrijheid hebt, maar het brengt ook wat onzekerheden met zich mee. Je kunt namelijk zomaar bestolen worden zonder dat iemand er iets aan doet. Ook kan een bitcoin transactie misgaan en dan is er ook niemand die je direct helpt.

2018-07-27T14:54:24+02:00

Leave A Comment