Waarom jij een data simkaart moet aanschaffen

Heb jij al eens overwogen om een data simkaart aan te schaffen? Met een data simkaart heb je de mogelijkheid om op verschillende apparaten te internetten. Denk bijvoorbeeld aan een MiFi-router, die veel mensen meenemen op hun vakantie of zakenreis. Deze routers maken het mogelijk om een persoonlijk WiFi-netwerk op te zetten, die je vervolgens met een tablet of laptop kunt gebruiken. Op deze manier hoef je de mobiele data van je telefoonabonnement niet te gebruiken. Tegenwoordig kun je immers ook op een smartphone een WiFi-netwerk opzetten. De MiFi-router is slechts een voorbeeld van een apparaat waarin de data simkaart goed van pas komt.

Machine-to-Machine is de trend van dit moment

Naast het gebruik van een data simkaart in een MiFi-router, kan deze simkaart ook goed van pas komen bij Machine-to-Machine toepassingen. Deze toepassingen hebben in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Zoals de naam al zegt, communiceren systemen hierbij met elkaar. Dit gebeurt normaliter via de WiFi-verbinding binnen een woning of bedrijfspand. Zo’n WiFi-verbinding is echter niet overal beschikbaar. In zo’n geval kan de data simkaart een uitkomst voor je zijn.

Data simkaart in een smartphone gebruiken

Een derde toepassing van de data simkaart is het gebruik hiervan in een mobiele telefoon. Veel mensen kiezen niet specifiek voor een data simkaart, maar voor een simkaart met belminuten, sms’jes en mobiele data. Tegenwoordig kun je echter ook via het internet met elkaar bellen. De noodzaak van deze belminuten wordt hierdoor minder groot. Denk bijvoorbeeld aan de belfunctie in een app als Whatsapp of Skype. Door voor een data simkaart te kiezen profiteer je van een grote hoeveelheid mobiele data. Voldoende om te internetten, te bellen en te chatten! Heb jij al eens overwogen om je huidige simkaart te vervangen voor een data simkaart?

Zelf een data simkaart samenstellen

Data simkaarten worden in verschillende vormen aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een prepaid simkaart. Zo’n simkaart dien je zelf van beltegoed te voorzien. Het beltegoed gebruik je vervolgens om mobiele data te kunnen verbruiken op een van de reeds beschreven toepassingen. Je kunt er vaak ook voor kiezen om een bundel te kopen met het beltegoed. Zo’n bundel is vervolgens een maand geldig en verloopt vervolgens automatisch weer. Je zit zo nooit vast aan hoge maandelijkse kosten voor het gebruik van de simkaart. Ideaal, wanneer je de mobiele data maar een paar maanden in het jaar nodig hebt.

Verschillende simkaarten voor data vergelijken

Om tot een goede keuze te komen kan het slim zijn om een vergelijking te maken tussen verschillende data simkaarten. Op internet vind je diverse tools die je hierbij helpen. Vaak kun je vanuit zo’n tool direct een data simkaart bestellen. Let hierbij goed op de kosten per MB aan mobiele data. Er zijn diverse websites waarop je een indicatie vindt van de hoeveelheid mobiele data die je nodig hebt voor verschillende toepassingen. Denk aan het versturen en ontvangen van mailtjes, het bekijken van het nieuws, enzovoorts. Met welk doel koop jij een data simkaart?

2019-04-15T08:29:38+02:00

Leave A Comment