Waar heeft ING allemaal aandelen in?

Beleggen is steeds populairder geworden! Niet alleen vermogende ouderen besluiten hun spaargeld op de beurs te investeren. Ook voor jongeren en studenten wordt beleggen steeds aantrekkelijker. Een van de aandelen waarin je bij het beleggen kunt investeren, is het ING aandeel. Als bank zijnde is het aandeel van ING een relatief stabiel aandeel. Dit betekent dat de volatiliteit van de koers hiervan beperkt is. Daar waar de volatiliteit van andere aandelen veel groter kan zijn, met alle risico’s van dien. Ook biedt het ING aandeel het voordeel, dat het dividend uitkeert aan beleggers. Dit maakt het voor beleggers nog aantrekkelijker om een investering in dit aandeel te overwegen.

In fondsen investeren via ING

Investeren in het ING aandeel is een van de mogelijkheden. ING is echter ook als broker actief, waardoor je via ING in andere aandelen kunt investeren. Naast de mogelijkheid om uit losse aandelen te kiezen, kun je ook in beleggingsfondsen investeren. Deze beleggingsfondsen hebben het voordeel, dat de spreiding groter is dan bij losse aandelen. Fondsen bestaan namelijk uit een combinatie van meerdere losse aandelen. Dit kunnen aandelen uit een land zijn, maar bijvoorbeeld ook aandelen binnen een bepaalde sector. Door voor een betere spreiding te kiezen neemt de kans op een groot verlies af.

Houd rekening met de risico’s van beleggen

Het is bij een investering in aandelen op de beurs belangrijk, om rekening te houden met de risico’s hiervan. Je loopt immers altijd het risico om een groot deel van je investering te verliezen! Beleg bijvoorbeeld nooit met je spaargeld, in combinatie met een prepaid mastercard. Het kan voorkomen dat je binnen een korte tijd alles verliest, waardoor je de rekening van je mastercard niet meer kunt betalen. Dit wil je voorkomen! Beleg alleen met geld wat je kunt missen.

2019-05-17T08:44:42+02:00

Leave A Comment