Mogelijkheden tot online beleggen

Steeds meer consumenten overwegen beleggen op de beurs, of bijvoorbeeld het investeren in een tweede woning. Wie denkt dat online beleggen alleen populair is onder vermogende ouderen heeft het mis! Ook voor studenten kan beleggen verschillende kansen bieden. Door al op jonge leeftijd te beginnen met beleggen, kunnen zij gedurende hun leven werken aan een ruimer pensioen. Hier hebben zij op latere leeftijd profijt van. Toch zitten er aan online beleggen verschillende risico’s. Denk aan het risico op het verlies van je geld door tegenvallende resultaten, het verlies van je geld door de keuze voor een onbetrouwbare broker, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Vermogen bij elkaar sparen om te gaan beleggen

Om te kunnen starten met beleggen heb je allereerst een bepaald eigen vermogen nodig. Dit kan een paar duizend euro zijn, maar bijvoorbeeld ook enkele tienduizenden. Afhankelijk van je totale eigen vermogen, zou je 10-20% kunnen gebruiken voor online beleggingen. Beleg nooit met geld wat je niet kunt missen! Het is bijvoorbeeld onverstandig om aankopen met een prepaid mastercard te doen, zodat je je spaargeld kunt gebruiken om te gaan beleggen. Je loopt immers het risico dit spaargeld te verliezen, waardoor je de aankopen met je prepaid mastercard aan het eind van de maand niet kunt betalen. Dit leidt tot financiële problemen!

Volg een cursus in online beleggen

Wanneer je voldoende spaargeld bij elkaar hebt gespaard om te gaan beleggen, is het verstandig om een online cursus te volgen. Er worden diverse cursussen aangeboden, waarin de verschillende beleggingsvormen worden toegelicht. Op basis hiervan krijg je voor jezelf een beter beeld van de mogelijkheden die je hierbij hebt. Kies je bijvoorbeeld voor het beleggen in aandelen, of geef je de voorkeur aan een belegging in obligaties en valuta? Het is belangrijk om je hier vooraf in te verdiepen.

2019-05-17T08:47:00+02:00

Leave A Comment