Het gebruik van een creditcard

De creditcard deed zijn introductie in 1950. Vroeger werd de creditcard vooral gebruikt in het hogere marktsegment, maar tegenwoordig is de creditcard beschikbaar voor iedereen. Een creditcard is een betaalpas waarmee je aankopen kunt doen op rekening. Op deze manier kun je je aankopen achteraf betalen, wanneer je op het moment het geld er niet voor hebt. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan vast.

 

De voordelen van een creditcard

Met een creditcard kun je wereldwijd snel, gemakkelijk en veilig aankopen doen. De pas is zowel online als offline te gebruiken. Door middel van een speciale pin- of beveiligingscode kun je veilig aankopen doen met de creditkaart. Deze aankopen zijn vervolgens 180 dagen verzekerd tegen diefstal en schade. Daarnaast heb je altijd een duidelijk overzicht in alle uitgaven. Hiermee kun je de gedane transacties controleren en heb je een duidelijk beeld van je uitgaven. Met het overzicht kan ook jouw boekhouder de aankopen snel en gemakkelijk verwerken in de administratie.

De risico’s van een creditcard

Ondanks dat een creditcard veel voordelen kent, zitten er ook een aantal risico’s aan het gebruik van een creditcard. Zo moet je voor het gebruik van een creditcard een jaarlijkse bijdrage betalen. Ook betaal je per pin opdracht transactiekosten die kunnen oplopen tot €10,00 per keer. Daarnaast heb je met een creditcard de mogelijkheid om gespreid te betalen over een langere periode. Hierbij moet je wel rente betalen die kan oplopen tot 15%. Dit is erg aantrekkelijk bij grote aankopen die je niet in één keer kunt betalen. Maar wanneer je niet genoeg saldo hebt en wel moet afbetalen kan een creditcard leiden tot grote schulden.

Creditcard voor zakelijk gebruik

Een creditcard kan erg handig zijn wanneer je een onderneming hebt. Een creditcard voor zakelijk gebruik staat op naam van de onderneming. Het is een handig middel om zakelijke of privé aankopen gescheiden te houden. Het geeft je daarnaast meer inzicht in de zakelijke uitgaven. Het houden van een creditcard is niet helemaal gratis. De jaarlijkse bijdrage voor een creditcard verschilt per firma.

 

Bij het gebruik van een zakelijke creditcard heb je de mogelijkheid om bepaalde voorkeuren aan te passen op het verloop van de zaak. Wij raden aan om onderstaande zaken in overleg aan te passen met met jouw financieel adviseur. Hij of zij heeft inzicht in jouw financiële mogelijkheden.

Limiet

Bij de aanvraag van een zakelijke creditcard kun je zelf aangeven hoe hoog het maandelijkse limiet mag zijn. Op een later tijdstip kun je dit limiet ook altijd nog verhogen of verlagen. Op deze manier kun je de zakelijke uitgaven beperken.

Maandafsluiting

Om goed uit te komen met de financiën van je onderneming, kun je als ondernemer zelf bepalen op welke dag de maand afsluit. Zo’n zes dagen na de maandafsluiting zal het bestede bedrag van je rekening worden gehaald via automatisch incasso. Wil je het bedrag zelf overmaken? Dan heb je hier 21 dagen de tijd voor.

2018-05-23T11:47:31+02:00

Leave A Comment