De beste spaartips

Of je nou een lange reis wilt gaan maken, spaart voor je studie of misschien wel het onderhoud van je auto, sparen is ten alle tijden verstandig. Zorg dat je een spaarpot achter de hand heb en dat je grote uitgaven direct kan maken zonder uit te stellen. In sommige gevallen is dit noodzakelijk, zoals je remblokken vervangen van je auto met achterstallig onderhoud. Hieronder lees je tips zodat jij zo snel mogelijk dat spaarvarken vol hebt.

1. Maak keuzes

Voor niets gaat de zon op. Je kunt nou eenmaal niet alles hebben in het leven. Maak daarom keuzes, of je gaat voor die luxe vakantie of een nieuwe auto. Je zou beide misschien wel kunnen betalen maar daar gaat al je spaargeld aan op. Zo heb je geen potje om op terug te vallen.

2. Extra geld

Als je geld terugkrijgt van de belastingdienst, je vakantiegeld of misschien wel een bonus op het werk wil je dit waarschijnlijk het liefst uitgeven. Echter doe je er verstandig aan om juist dit soort “extra” bedragen apart te zetten. Dit is geld wat je erbij krijgt en dus niet perse nodig om direct uit te geven. Zet het op je spaarrekening voor die luxe vakantie.

3. Kies je spaardoel

Zorg ervoor dat je voor ogen hebt waar je precies voor spaart. Dit is natuurlijk persoonlijk en iedereen heeft andere doelen. Misschien spaar je wel voor je pensioen, aflossing op je hypotheek of voor je auto. Ook voor ongeplande uitgaven is het fijn een potje te hebben. Bijvoorbeeld onderhoud van je auto moet vaak direct gebeuren als er iets kapot is, zoals je remschijven vervangen zodra je een piepend geluid hoort.

4. Per maand opzij zetten

Bereken wat je per maand op je spaarrekening zou kunnen zetten. Bijvoorbeeld zodra je salaris binnen is, zet je “x” bedrag door naar je spaarrekening. Een handig trucje hiervoor is het instellen van een automatische overschrijving.

2019-08-02T21:09:04+02:00

Leave A Comment