Creditcard aanvragen

Met een creditcard is het mogelijk om wereldwijd te betalen voor je uitgaven. Het grote verschil tussen een creditcard en een normale bankpas is dat wanneer je betaalt met je creditcard je uitgaven pas aan het einde van de maand worden afgeschreven. Je uitgaven worden als het ware voorgeschoten en dit betaal je dan later terug. Dit is niet het geval wanneer je afrekent met je reguliere bankpas, welke gekoppeld is aan je rekening. Hierbij wordt het te betalen bedrag direct afgeschreven. Wanneer je gebruik wilt maken van een creditcard zal je deze eerst moeten aanvragen.

Hoe vraag je een creditcard aan?

In principe kan iedereen met de leeftijd van achttien jaar of ouder een creditcard aanvragen. Een creditcard aanvraag kan je online gemakkelijk doen, bij bijvoorbeeld je bank. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden: je moet bijvoorbeeld een bepaald inkomen hebben om een aanvraag te kunnen doen en je moet een kopie van je legitimatie bij de hand hebben. Wanneer je voldoet aan de eisen die gesteld zijn bij het aanvragen van de creditcard, dan wordt je aanvraag in behandeling genomen. Hoelang het duurt voordat je je creditcard hebt, verschilt per kaart.

Verschillende soorten creditcards

Er zijn verschillende soorten kaarten die aangevraagd kunnen worden. In Nederland worden er enkele tientallen verschillende soorten creditcards aangeboden door verschillende maatschappijen. Deze verschillen voornamelijk in het bestedingslimiet. Het bestedingslimiet houdt in hoeveel je maximaal kan uitgeven met de kaart. Daarnaast brengen de verschillende creditcard ook andere jaarlijkse kosten met zich mee, wat onder andere afhankelijk is van het soort kaart, de bestedingslimiet en de overige details, zoals verzekeringen waar de kaart gebruikt kan worden. Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden, wanneer je op zoek bent naar een creditcard die past bij jouw situatie.

2018-07-04T17:46:30+02:00

Leave A Comment