Beste boekhoud opties om geld te besparen

Boekhouden dat is helaas onontkoombaar. Voor ondernemers is het sowieso verplicht. Maar ook individuen doen er goed aan om een goede administratie bij te houden. Zo kun je zien waar geld aan uit gegeven wordt, of er misschien onnodige abonnementen zijn, dat soort zaken. Je wilt je goed bewust zijn van de financiële situatie.

Er zijn daar meerdere opties voor. Als je een beetje old school bent dan kun je gewoon pen en papier erbij pakken en alles in een kladblok noteren en administreren. Dat is natuurlijk niet bepaald ideaal. Stel je voor dat je een brand meemaakt in je huis. Ook is het gewoon ouderwets. Met de computer kun je veel makkelijker zoeken en formules maken en berekeningen doorvoeren gemiddeldes maken dat soort zaken gaan veel beter zelfs al met iets basis als een Excel sheet.

Tip: online boekhouden administratie vergelijking; zelfboekhouden

Op moment van schrijven in 2018 denk ik dat we beste kunnen kiezen voor boekhouden met cloud gebaseerde programma’s. Excel komt ook veel te kort mijns inziens. Is ook niet specifiek voor boekhouden gemaakt maar meer algemeen een spreadsheet programma. Dan kun je beter een specialistische tool of platform raadplegen.

uitgelicht: welke boekhoudprogramma software voor jou?

Er zijn vele boekhoud platformen tegenwoordig voor Nederlanders beschikbaar. Je kunt vele ook gratis uitproberen met een proef account. Dat zou ik wel willen aanbevelen want smaken verschillen en de ene interface ligt je misschien beter dan andere. Dit moet je zelf gaan ondervinden. Maak accounts aan bij EXACT, e-boekhouden, informer, Acumulus, Thinq, MoneyMonk. Echt je ziet door de bomen het bos bijna niet meer, maar met deze genoemde platformen zou ik in ieder geval even een beginnetje maken. Misschien een week werken met iedere tool. En dan uiteindelijk evalueren wat nou het fijnste voor jou werkt. Op die wijze kun je jou ideale boekhoud programma vinden en word administreren zo gemakkelijk mogelijk.

2018-08-15T13:39:18+02:00

Leave A Comment