Aankoopverzekering bij een creditcard betaling

Net als bij een betaling via PayPal is je aankoop verzekerd, als je een betaling via je creditcard doet. Een aankoopverzekering houd in dat de betalingen die je doet beschermd zijn tegen diefstal, beschadiging en verlies. Deze verzekering houd aan tot één jaar na de aankoopdatum. Als er dan iets gebeurd in die periode met het product dan vergoed de creditcardmaatschappij de kosten van de schade. De voorwaarden van iedere creditcard aanbieder zijn anders, dus let daarbij goed op als je een creditcard vergelijken gaat.

Voor welke producten geldt de aankoopverzekering niet

Niet voor alle producten geldt de aankoopverzekering, producten zoals etenswaren, geld, cheques en cadeaubonnen hebben geen aankoopverzekering. Elektronische artikelen zoals computers en smartphones hebben een beperkte aankoopverzekering. Ook wordt er maar een maximum bedrag vergoed en is er altijd een percentage dat je zelf moet betalen. Bekijk goed bij de creditcardmaatschappij hoe er omgegaan wordt met de aankoopverzekering.

Ook wordt er geen vergoeding gegeven als er sprake is van normale slijtage van een product. Als de schade aan het product maar het gebruik niet wordt belemmert. Ook als de aankoop onbeveiligd en onbeheerd is achtergelaten, bijvoorbeeld in een openbare ruimte of auto die niet op slot stond. Ook op 2e hands producten wordt geen vergoeding gegeven.

Hoe kun je aanspraak maken op de aankoopverzekering?

Als eerste moet je altijd kijken of er een andere verzekering is die de schade, diefstal of verlies dekt. Dit kan bijvoorbeeld een inboedelverzekering zijn. Als dit niet het geval is, dan kun je een claim indienen bij je creditcardmaatschappij. Daarna wordt er gecontroleerd of je in aanmerking komt voor vergoeding, houd er rekening mee dat je ten alle tijden een eigen risico van circa 25 euro moet betalen.

Als je in aanmerking komt dan wordt er een schadeformulier en de polisvoorwaarden naar je opgestuurd. Je stuurt het formulier dan ingevuld retour naar de creditcardmaatschappij. De creditcardmaatschappij neemt de claim dan in behandeling, en meestal krijg je binnen één maand te horen of je geld terug krijgt en hoeveel.

2018-10-07T16:49:40+02:00

Leave A Comment