4 voordelen van een prepaid creditcard

Ze bestaan nog niet zo lang als de standaard creditcards, die al decennia lang door veel mensen gebruikt worden wereldwijd. Kredietkaart van Visa, Mastercard, American Express onder andere zijn dan ook de meest geaccepteerde kaarten, en daarmee het meest geaccepteerde betaalmiddel wereldwijd.

Sinds enkele jaren is er ook de prepaid creditcard. Het grote verschil is dat je geen doorlopende lening meer hebt. Want dat is wat een creditcard eigenlijk is. Maar dat je gebruik maakt van alle gemakken om overal te kunnen betalen, maar wel zelf eerst geld op de kaart moet zetten. Zo heb je nooit schulden en kun je toch gebruik maken van een creditcard.

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard ten opzichte van een normale kaart?

  • Geen lening

Dit is het meest voor de hand liggende verschil met een traditionele kredietkaart. Normaal gesproken ga je een lening aan bij het aanvragen van een creditcard bij een bank. Dit is een zogenoemd doorlopend krediet. Afhankelijk van je inkomen en welke kaart je kiest, heb je een bepaald bedrag wat je maximaal kunt opnemen, tot je je schuld weer hebt ingelost.

Bij een prepaid creditcard, werkt dit andersom. Deze kun je pas gebruiken nadat je zelf geld op je kaart hebt gezet. Net als bij een prepaid telefoonkaart. (simkaart).

  • Creditcard voor mensen met BKR registratie

Als je bovenstaande goed hebt gelezen, dan begrijp je dat het hier geen lening betreft. Wat betekent dat mensen met een BKR registratie door een andere lening of schuld. Ook een creditcard kunnen aanvragen. En van al het gemak kunnen genieten zoals wereldwijd betalen, en al je aankopen verzekerd.

  • Wereldwijd betalen

Veel mensen vinden een prepaid creditcard onhandig, omdat ze eerst geld moeten storten voor ze hem kunnen gebruiken. Een lening is misschien handig, maar het gaat erom dat je overal kunt betalen. Met een creditcard kun je ook in het buitenland en op buitenlandse webwinkels  / websites betalen.

  • Anoniem betalen

Zo zijn er ook enkele prepaid kaarten waar je anoniem mee kunt blijven. Natuurlijk kan de overheid altijd het betalingsverkeer achterhalen. En dit terugleiden naar jou wanneer dit nodig is. Maar er zijn gevallen waarin je liever anoniem wilt blijven voor een bedrijf of andere reden.

Creditcards vergelijken

Dit zijn enkele voordelen van het nemen van een prepaid creditcard. Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen en ook nadelen. Vergelijk ze daarom zelf. Lees dit interessante blog over creditcards vergelijken, en waar je juist rekening mee moet houden bij het aanvragen van een creditcard.

2018-10-03T09:40:39+02:00

Leave A Comment