3 manieren om geld te lenen

Heb je momenteel geen geld? Of zit je krap bij kas omdat je een dure uitgave moet doen aankomende maand? Hiervoor zijn verschillende opties ontstaan om te zorgen dat je gewoon kunt doorgaan met je normale leven zonder dat je op een houtje moet gaan bijten.

Lening afsluiten

Je kunt ervoor kiezen om een lening af te sluiten. Een persoonlijke lening kun je aanvragen bij een bank of een andere kredietverstrekker. Deze beoordelen jouw situatie en hoeveel geld je op dit moment zou kunnen lenen. Ook kijken ze naar relevante zaken als inkomen, uitgaven, vaste lasten en andere leningen die je hebt afgesloten of hebt lopen. Hiermee sluit je een lening af tegen een vaste rente. Je betaald hier meer geld voor dan dat je daadwerkelijk kan lenen.

Geld lenen bij vrienden of ouders

Geld lenen van vrienden kost niets, maar is toch geen aanrader. Je wilt juist laten zien aan je vrienden dat je op je eigen benen kunt staan, en goed voor je geldzaken kunt zorgen. Door een lening te vragen bij deze personen gebruik je hun vertrouwen, zorg ervoor dat je dit niet schaad.

Kredietkaart aanvragen

Het is ook mogelijk om een zogenaamde kredietkaart aan te vragen. Deze kaart kost je weinig geld, en je kunt er heel je leven gebruik van maken. De tarieven waartegen je een lening aangaat zijn een stuk lager dan bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Deze kaart is ook handig als je in het buitenland op vakantie gaat. Vele landen over de wereld maken gebruik van een kredietkaart en niet van je pinpas. Zo ben je ook niet meer afhankelijk van een bank die je op moet zoeken. Deze kaart biedt dus enkel voordelen. Daarnaast zijn aankopen met deze kaart verzekerd tegen diefstal of vernieling.Dus mocht je verzekering de schade niet dekken, dan kun je aankloppen bij de krediet instantie om je geld terug te vragen. Lees hier meer over de kredietkaart.

2018-08-03T19:35:23+02:00

Leave A Comment